over Jennifer

jennifer vroeger

Er was eens een klein meisje. Een klein stil meisje. Als je er niet op zou letten zou je haar in de klas haast over het hoofd zien. Ze had haar werk altijd als eerste af, werkte netjes en was daarnaast ook nog eens ontzettend behulpzaam. Echt zo’n kind waar je “wel een klas vol mee zou willen hebben”.
Wat je vanbuiten niet zag, is wat er in haar omging. Het weinige dat ze zei werd gecompenseerd door wat ze dacht en voelde. Ze kon met iedereen goed omgaan, maar niemand leek haar echt te begrijpen. Wel kon ze intens genieten van dansen, muziek en andere creatieve activiteiten, waar ze haar gevoelens in kwijt kon.

Het meisje ging naar de middelbare school en zocht met haar liefde voor taal uitdaging in het tweetalig onderwijs. Hier ontwikkelde naast haar passie voor taal en reizen ook haar onzekerheid. Ondanks dat ze een fijne vriendinnengroep had voelde ze zich nog steeds apart, eenzaam, onbegrepen. Met de stress en spanning namen ook de paniekaanvallen toe en had ze het gevoel dat ze zichzelf steeds meer verloor.

Richting het einde van het vwo werd het toch echt tijd om een studie te gaan kiezen. Het onderwijs trok haar altijd al, maar dat zou ze nooit kunnen – onzeker en verlegen als ze was.
Toch bleef haar gevoel haar terugroepen naar de Academische Pabo in Leiden; een combinatie van de Pabo waarmee ze kinderen zou kunnen begeleiden en Pedagogische Wetenschappen waarmee ze haar honger naar nieuwe informatie zou kunnen stillen.

jennifer
Jennifer Je Hart 3

En zo geschiedde.
Het meisje, inmiddels 18 jaar oud, begon aan de studie. Hoe langer ze studeerde, des te meer er een knagend gevoel ontstond dat er iets niet klopte. En hoewel ze iets deed waar veel plezier en voldoening uit haalde, bleef het ook een uitdaging om stagebegeleiders en mentoren te bewijzen dat ze geschikt was om voor de klas te staan.
Een studiereis naar Canada in 2018 opende haar ogen. Ze maakte kennis met de visie van Reggio Emilia en voelde aan alles: dit is hoe het onderwijs voor mij hoort te zijn.

En toen het meisje, inmiddels jonge vrouw, in juli 2019 afstudeerde, begon het pas echt. Ze ging met een universitair en hbo diploma werken op haar droomschool. De school waarvan ze voelde dat het onderwijs bij haar paste. Kijken (en aanvoelen!) wat elk kind nodig heeft en dat bieden. Leren door te onderzoeken en te ontdekken, vanuit verbinding en vertrouwen. 
En met deze ontwikkeling vond ze ook steeds meer zichzelf. Ze onderzocht haar eigen kwaliteiten en ontdekte haar innerlijk vuur. Door dat vuur steeds meer te laten branden was ze gelukkiger dan ooit.

Dit is mijn verhaal.


En nu is het tijd om mijn kennis en ervaringen te delen.
Er zijn zo veel mensen die vastzitten in het reguliere onderwijs met burn-out klachten en al. Mensen die, net als ik deed, voelen dat er iets niet klopt, dat ze anders zijn en zich altijd maar moeten aanpassen. Dat ze nu moeten kiezen; verandering of uit het onderwijs stappen.  Terwijl hun eigen kwaliteiten in volle bloei juist zo ontzettend mooi en waardevol kunnen zijn!

Precies daarom heb ik Je Hart opgericht. Ik had zo graag iemand willen hebben die mijn verhaal herkende en me tips kon geven uit eigen ervaring. Dat kan ik nu zijn voor jou.

Leer van mijn ups en downs, van mijn fouten en successen.
Ik gun het jou zo om te ervaren wat ik nu ervaar.
Zelfvertrouwen. Genieten. Liefde.

Ik kan jou helpen en dat doe ik op de manier die het beste bij mij past. Met fijne woorden en kleuren. Eerlijk, echt en met liefde en een vleugje humor.
Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Bekijk de opties hieronder.

Over jennifer

Hoe kan ik jou helpen?

instragram

Volg mijn dagelijkse verhalen in mijn stories en zie mijn tips en hersenspinsels langskomen op jouw tijdlijn.

Behoefte aan een praatje? Stuur me een DM!

coaching

Ga je starten of werk je al in het vernieuwend onderwijs en wil je jouw volle potentieel hier tot zijn recht te laten komen? Of wil je jouw teamleden optimaal tot hun recht laten komen?
Boek een gratis groeigesprek of vraag meer informatie op over een persoonlijk of teamcoachtraject.

gratis downloads

Op zoek naar een mooie quote, een klein gedichtje of een handige planning tool? De gratis downloads zorgen voor een beetje positiviteit en kracht op de momenten dat jij het nodig hebt.

Stel ze in als achtergrond of stuur ze naar iemand die het goed kan gebruiken!

blog

Dé plek waar je alle informatie vindt die jij nodig hebt om jezelf en jouw onderwijs op jouw manier te ontwikkelen. Met ervaringen en tips over persoonlijke en onderwijsontwikkeling.

nieuwsbrief

Ontvang gratis mijn tweewekelijkse updates in jouw inbox met daarin: mijn favoriete boeken, quotes, instagram accounts, muziek, etc.
Hiermee ben je ook als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen Je Hart en het onderwijs.
Direct aanmelden? Dat kan rechtsonderaan deze pagina!